Fakta om roaming

Roamingtaksten er populært sagt prisen du betaler for afstanden mellem det land du befinder dig i, og det land hvor din mobiltelefoniudbyder geografisk er tilhørende. Prisen betales både ved de opkald du selv foretager og ved de opkald du modtager. Prisen dækker også over at du benytter en lokal operatør, som din danske mobiltelefoniudbyder har aftale med.

Når du er i udlandet og vil bruge din mobiltelefon, gør du det ved at roame. Du benytter et udenlandsk teleselskab (en operatør) til at etablere forbindelsen mellem det land du ringer fra, og det land du ringer til.
Roaming

Opkald fra udlandet via callback systemet.

Uanset hvilken mobiltelefoniudbyder du benytter skal der altid betales roamingtakst. Hvis du fx tager på ferie i Spanien og skal ringe til en ven i USA på din mobiltelefon via callbacksystemet, betaler du prisen Danmark – USA ifølge TeleLinks prisliste. Du betaler dog selv taksten (roaming) fra Spanien til Danmark til din sædvanlige mobiltelefoniudbyder. Derfor kan det anbefales at du benytter et lokalt taletidskort/simkort ved længerevarende udlandsophold. Disse kan ofte købes for ca. 100 – 150 kr. Besparelsen er dog meget stor da roamingtaksterne fortsat er ekstremt dyre. Callbacksystemet er dog også meget anvendelig på fastnettet ved udlandsrejser.

  På disse links kan du se priserne på opkald i udlandet hos de største mobilselskaber i Danmark. Husk på at mange mindre selskaber benytter nettet fra Sonofon eller TDC-mobil.

TDCmobil

Sonofon


Telia

Orange


På disse sider kan du få information om de regler og priser som er gældende for at ringe eller modtage opkald i udlandet, om dækningen i de pågældende lande og meget mere.

Når du ringer fra udlandet, skal du være opmærksom på, at der kan være prisforskelle afhængig af, hvilken operatør, du vælger i det land, du ringer fra. Når du modtager et opkald i udlandet, betaler du udlandstaksten og opkaldsafgift. Du skal også være opmærksom på, at der kan være store forskelle i prisen for at ringe fra udlandet og at modtage opkald i udlandet.


Når du kommer hjem
For at undgå udlandstaksering skal du huske at tænde din mobiltelefon, når du kommer hjem til Danmark.

På den måde bliver din mobiltelefon registreret som værende i Danmark og du betaler igen normale samtalepriser. Hvis du derimod undlader at tænde din mobiltelefon vil alle opkald til din telefonsvarer blive takseret, efter det land du sidst har haft mobiltelefonen tændt i.


Automatisk eller manuelt valg af operatør
Mobiltelefonen søger automatisk nye netværk, når du krydser en landegrænse eller tænder telefonen i et nyt land. Hvis du ønsker at benytte en bestemt operatør på grund af attraktive priser eller tillægsydelser, kan du aktivere manuelt operatørvalg på din telefon.

Roaming Kig i din telefonmanual for at se hvordan du gør det. Det kan også være en god idé at benytte manuelt operatørvalg, hvis der er problemer med at komme på nettet i udlandet. Når din mobiltelefon er indstillet til automatisk roaming, søger mobiltelefonen automatisk efter den operatør (teleselskab) med den bedste dækning på det sted, du befinder dig.

Der skiftes operatør, uden at du bemærker det. Der skiftes ikke operatør under en samtale, men ophører dækningen, vil samtalen afbrydes. Herefter søger mobiltelefonen efter en alternativ operatør.


Manuel roaming
Når din mobiltelefon er indstillet til manuel roaming, søger mobiltelefonen efter de operatører, der har den bedste dækning der, hvor du befinder dig. Mobiltelefonen vil vise dig de fundne operatører vises i displayet i tilfældig rækkefølge, og du kan herefter vælge den ønskede operatør.

Du kan altid skifte til en alternativ operatør, dog ikke under samtale. Bemærk, at enkelte mobiltelefoner ikke kan indstilles til manuel roaming.


Roaming på de forskellige net

På netværkene GSM 900 og GSM1800 kan du bruge din almindelige mobiltelefon (dualband). På netværkene GSM1900 og PCS1900 skal du have en triband-telefon for at kunne roame.

På andre netværk fx iDEN og CDMA skal du have en særlig mobiltelefon for at kunne roame. Du kan leje mobiltelefonen i det land du besøger.

I USA anvender man GSM 1900, hvilket betyder at du ikke kan bruge en almindelig GSM-telefon, men skal benytte en af de såkaldte "world phones.

Hvis du kun skal til USA eller Canada en enkelt eller få gange, kan du leje en GSM 1900 telefon via Cellhire i England. De leverer telefonen til hotellet eller kontoret med én dags varsel til en pris af 7 - 9 US$ pr. dag samt evt. 15 US $ i returforsendelse af telefon (1 US $ i forsikring pr. dag samt skat/moms).
Roaming

Du kan også bestille direkte hos Cellhire på tlf.: +44 1904 610 610 (24 timer i døgnet) eller ved at klikke her.

Ved rejse til Japan eller Sydkorea kan du ikke benytte en GSM dual- eller triband mobiltelefon, da de benytter 3G mobilnet. Der er dog den mulighed, at du kan leje en 3G mobiltelefon.

I Japan tilbyder Vodafone Global Rental, at du kan leje en mobiltelefon i Tokyo Internationale lufthavn, Narita samt i Kansai Internationale Lufthavn ved Osaka. Du kan læse mere eller reservere en mobiltelefon på www.vodafone-rental.jp/en/.

I Sydkorea kan du leje en mobiltelefon hos SK Telecom i de internationale lufthavne. Du kan læse mere på SK Telecoms hjemmeside www.sktelecom.com/english/index.html under afsnittet "Global Roaming Service", hvor du også kan reservere en mobiltelefon.

Husk at medbringe dit SIM kort til at indsætte i den mobiltelefon, du lejer.

 


Telefoni til udlandet - Ring billigt